m1mxlgjastsu_std1024Van Nokia zijn ze er al: de cameratelefoons. Ook Samsung heeft een nieuwe cameratelefoon ontwikkeld, de Galaxy K Zoom.

De Galaxy K Zoom is een Android-smartphone met een camera met maar liefst 20,7 megapixel en een grote lens met 10x optische zoom. Het toestel is ontwikkeld om mooie duidelijke foto’s te maken door middel van een xenon-flitser en optische beeldstabilisatie. Zelfs met weinig daglicht kun je op deze manier scherpe foto’s maken.

Met de camera kun je verder panoramafoto’s maken, het beschikt over een selfie alarm en object tracking. Met het selfie alarm kun je van te voren bepalen waar je jezelf in de foto wilt plaatsen. Vervolgens draai je de camera naar je toe en wordt de foto genomen. Ideaal voor de ‘selfie verslaafden.

Extra spaarstand

Om de accuduur optimaal te verlengen is er een extra spaarstand aan de functies toegevoegd. Verder beschikt het toestel over een 4,8 inch touchscreen met een resolutie van 720p. Het werkgeheugen van de Galaxy K Zoom is 2GB en is uitbreidbaar met 8GB.

De Galaxy K Zoom draait op Android 4.4 (KitKat) met Touchwiz en uiteraard zijn alle Google-apps beschikbaar. Je kunt gebruik maken van het 4G netwerk, nfc en bluetooth 4.0. Tot slot nog wat cijfers: de grootte van het toestel is 137,5 x 70,8 x 16,6 mm en het weegt 200 gram. Al met al dus niet echt wat je noemt een klein toestel. De adviesprijs zou 499 euro zijn.