Het is weer de laatste maand van het jaar, het wordt buiten kouder de sneeuw valt en de feestdagen staan weer voor de deur. Dat betekent ook dat de kerstkaarten de deur weer uit moeten. Kerstkaarten versturen is voor sommige een ramp en voor andere een hoogtepunt. Houd je van het versturen van kerstkaarten of wil je dit jaar een originele en persoonlijke kerstkaart versturen. Maak dan je eigen kerstkaart met zelfgemaakte foto’s. Dit kan natuurlijk een familiefoto zijn, maar je kunt ook een foto hebben gemaakt waarbij je echt een kerstgevoel krijgt. Met een eigen foto zorg je voor een persoonlijk tintje aan je kaart waardoor de ontvanger de kaart ook beter zal onthouden. Wil je weten hoe je de beste eigen foto kerstkaarten kunt maken? Hier volgen een aantal tips.

Tip 1: Zorg voor een goede foto

Het klinkt logisch, maar het is cruciaal voor je kerstkaart. Zorgt dat je een kwalitatief goede foto hebt. Zorg voor de juiste grootte van de foto, dat scheelt heel wat werk in het bewerken van je foto’s.

Tip 2 Maak je kaart online

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de foto’s uit te printen en op de kaart te plakken, maar je kunt het nog makkelijker online doen. Er zijn verschillende sites waar je online je kerstkaart kunt maken. Je hoeft alleen maar je foto te uploaden, tekst te kiezen en klaar ben je. Zij drukken de kaarten en sturen ze naar je op. In een paar minuten kun je dus een persoonlijke kerstkaart hebben.

Tip 3 Bewerk je foto

Om een kaart te hebben die helemaal af is kun je het beste voor het afdrukken eerst je foto nog bewerken en een winters tintje geven. Een eigen kerstkaart maken is dus helemaal niet zo moeilijk.