foto's iphone 6

Wat is er handiger dan even je iPhone uit je broekzak halen om een mooi moment vast te leggen en te delen via social media. Voordelen ten opzichte van een spiegelreflexcamera zijn de compactheid en dat je het toestel overal bij je hebt. Een spiegelreflex of een andere uitgebreide camera heeft natuurlijk wel meer mogelijkheden, maar de camera’s van smartphones worden steeds beter. Zeker als je een aantal handige trucs kent. Met de onderstaande tips ben je al een heel eind op weg om de mooiste foto’s te maken met je iPhone.

5 handige tips

1. Maak gebruik van HDR

Vanaf de iPhone kun je gebruik maken van de HDR (High Dynamic Range) functie. Hiermee worden meerdere opnamen samengevoegd waardoor je afbeelding veel meer details en kleur krijgt. Zijn de lichtomstandigheden moeilijk? Gebruik HDR in plaats van de flits.

HDR

2. Geen digitale zoom

Gewone camera’s maken doorgaans gebruik van de optische zoom om een beeld te vergroten. Aangezien de iPhone deze mogelijkheid niet heeft, wordt de digitale zoom gebruikt. Deze functie geeft de afbeeldingen een ‘blokkig’ karakter waardoor het lastig wordt om scherpe foto’s te maken. Het verdient aanbeveling om deze functie uit te zetten. Gelukkig zijn er alternatieven in de vorm van accessoires. En dat brengt ons meteen op het volgende punt.

3. Kleed je iPhone aan

Wil je er nog meer uithalen, denk dan aan het aanschaffen van accessoires. Voor de iPhone zijn er steeds meer handige hulpmiddelen zoals statieven en opzetlenzen. Hiermee tover je je telefoon om tot een professionele camera.

iphone 6 lens

4. Creatief met een vergrootglas

Met je iPhone kun je ook leuke effecten bereiken door macrofotografie. Dankzij de compacte sensor is scherpstellen op voorwerpen gemakkelijk. Onder de 50 centimeter kan dit problemen geven. Neem dan een vergrootglas en houdt dit tussen de lens en het voorwerp. Het resultaat is een foto waar je voorwerp haarscherp opstaat.

5. Kies zelf het focuspunt

De iPhone stelt zelf scherp op een voorwerp. Dit duurt niet alleen lang, maar het kan ook afwijken van wat jij wil. Tik zelf op het scherm op de plek die jij als hoofdonderwerp van je foto ziet. Er verschijnt dan een vierkantje op het scherm waar de camera op zal focussen. Dit kan ook bij het maken van video’s. 

Focus-iPhone-Photos-49