Fotowedstrijden

foto'sAls (amateur)fotograaf is het natuurlijk leuk om je foto’s aan andere mensen te laten zien. Dan is er niets leuker om mee te doen aan een fotowedstrijd en jouw foto in te zenden waar je trots op bent. En wie weet slaag je erin om de eerste prijs binnen te halen! Gelukkig zijn er in Nederland allerlei fotowedstrijden waar je aan kunt deelnemen.

NRC Fotowedstrijd – Nederland fotografeert

Samen met Nikon organiseert het NRC Handelsblad heel 2015 een fotowedstrijd: Nederland fotografeert. Iedere maand is er een nieuw thema en kun je opnieuw meedoen met een foto naar keuze. Binnen deze wedstrijd kun je twee prijzen winnen: de vakjury-prijs en de publieksprijs. Om mee te doen moet je foto wel binnen het thema van die maand passen en dit jaar en in Nederland gemaakt zijn.

Tijdschriften

In Nederland zijn er tal van tijdschriften die je alles vertellen over fotografie. Deze magazines hebben ook regelmatig wedstrijden, op verschillende niveaus en steeds met een ander thema. Neem bijvoorbeeld Zoom, één van de bekendste fotografietijdschriften van Nederland, zij hebben op regelmatige basis een nieuwe wedstrijd. Maar ook Digifoto Starter organiseert vaak wedstrijden, waar je leuke prijzen mee kunt winnen.

Natuurmonumenten

Aan natuur hebben we in Nederland geen tekort en die wil iedereen natuurlijk graag op de foto zetten. Daar maakt Natuurmonumenten graag gebruik van: zij organiseren iedere maand opnieuw een wedstrijd. De winnende foto wordt afgedrukt en opgestuurd naar de maker ervan. Elke maand kun je drie foto’s opsturen om mee te doen aan de wedstrijd, en kunnen er twee winnen.