Bijna iedereen maakt tegenwoordig digitale foto’s. Ongetwijfeld maak je er ook meer dan vroeger toen je nog een filmrolletje in een camera moest doen. Maar hoe bewaar je nu het best deze foto’s? Je geheugenkaartje raakt tenslotte een keertje vol.

Polaroids1-540x300

Printen

Een optie is om de foto’s af te drukken. Tegenwoordig kun je al voor een redelijke prijs zelf een fotoboek in elkaar zetten en laten printen. Het kan zijn dat de kleuren dan niet helemaal mooi uit komen of later vervagen.

Externe opslag

Je kunt ook de foto’s opslaan op bijvoorbeeld een usb-stick of een externe schijf. Een schijf zul je niet zo makkelijk ergens mee naar toe nemen en dus ook niet verliezen. Het is dan wel aan te raden om een overzichtelijke bestandsindeling te maken en te werken met verschillende mapjes, zodat je de foto’s ook makkelijk kunt terugvinden.

Branden

Een andere veilige manier is om de foto’s te branden op een CD- of DVD-schijf. Een DVD-schijf heeft doorgaans meer opslagcapaciteit. Omdat het nog niet bekend is wat de houdbaarheid is van een schijf, wordt aangeraden om de schijfjes op donkere en koele plaats te bewaren. Het is wel lastig om er later foto’s aan toe te voegen, tenzij je met een re-writable schijfje werkt.

Cloud

Je ziet het steeds meer: online opslag of wel ‘in the cloud’. Zo worden je foto’s buiten je eigen netwerk of opslagapparaten bewaard. Vaak zitten er diensten bij voor automatische backups zodat je nooit je bestanden kwijt bent. Ook handig als er brand in je woning uitbreekt of er wordt ingebroken. Een nadeel is privacy. Online opslag diensten die werken met een versleutelde opslag zouden dan de voorkeur genieten.